Zupa cebulowa
Gęsta, aromatyczna zupa cebulowa z kaszą gryczaną. Przygotuj się na dokładkę!
Składniki
- 4 cebule
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1½ l wywaru mięsnego na kościach wieprzowych
- sól
- pieprz ziołowy
do podania
- grzanki
- ugotowana i uprażona kasza gryczana
Przepis pochodzi z 340. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru, z którego uprzednio wyjęto kości. Gdy będą miękkie, zmiksować na jednorodny krem i przyprawić do smaku.
Podawać z grzankami z chleba - pieczywo pokroić w kostkę i wysuszyć. Następnie obsmażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Udekorować ugotowaną i dodatkowo uprażoną kaszą.
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>