Reklama

Zupa drobiowa z groszkiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 1 płaska łyżka mąka
  • 1/2 pęczka natka pietruszki
  • 10 dag groszek cukrowy
  • 1 sztuka por
  • olej do smażenia
  • 1 sztuka cebula
  • 40 dag filet z piersi kurczaka
  • 3 sztuki marchewka
  • pieprz
  • 1 sztuka mały seler
  • sól
  • 1/2 szklanki śmietana 18%

Mięso oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę i selera obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, por pociąć w krążki. Natkę pietruszki umyć, dobrze osuszyć i drobno posiekać.

Rozgrzać olej zeszklić cebulę, zdjąć. Wrzucić kawałki kurczaka. Mięso przesmażyć, mieszając. Zalać 1,5 litra wody, dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 20 minut.

Po tym czasie dodać do zupy oczyszczony i pokrojony na kawałki groszek cukrowy i cebulkę. Zupę zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i gotować jeszcze przez kilka minut. Posypać natką.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy