Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasie

article cover
materiały prasowe
 Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasie
Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasiemateriały prasowe

Składniki

  • 1 kg dyni hokkaido lub piżmowej
  • pestki z dyni
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm kłącza imbiru
  • 1½ l bulionu z zamrażalnika lub 1½ l wody z 3 łyżkami masła
  • 1 łyżka srirachy lub innej pasty chili lub 1 mała papryczka chili
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 mały bochenek suchego chleba razowego na zakwasie
  • ½ małego słoika powideł śliwkowych
  • olej rzepakowy
  • sól himalajska
Okładka książki Jagny Niedzielskiej "Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia"
Okładka książki Jagny Niedzielskiej "Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?