Zupa kalafiorowa z fasolą żurawinową i pancettą

Zupa kalafiorowa z fasolą żurawinową i pancettą
Zupa kalafiorowa z fasolą żurawinową i pancettąmateriały prasowe

Składniki

  • 800 g (1 mała główka) obranego kalafiora
  • 2 puszki po 400 g fasoli żurawinowej (borlotti)
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 125 ml płynnej śmietany (do zup i sosów)
  • 150 g boczku pancetta, pokrojonego w kostkę o boku 5 mm
  • 2½ łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
Leanne Kitchen, Kalafior to król
Leanne Kitchen, Kalafior to królmateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?