Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino
Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino to danie, którego nie można nie lubić. Są zupy pomidorowe, które można przygotować szybciej, ale żadna nie smakuje lepiej! Jak przygotować zupę krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino?
Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:
By przygotować zupę krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino, obierz ze skórki 900 g pomidorów i pokrój je na ćwiartki. Połóż ja na blasze do pieczenia i skrop oliwą. Posyp posiekanym czosnkiem, przyprawami i cukrem. Piecz w piekarniku przez 20 minut w 190° C.
Cebulę i czosnek usmaż w małej ilości tłuszczu. Pokrój pozostałe pomidory.
Następnym krokiem jest wymieszanie cebuli i czosnek, upieczonych oraz pokrojonych pomidorów. Dopraw do smaku i zmiksuj.
Zupę krem z pomidorów duś na małym ogniu 40 minut. Kromki chleba posyp startym serem i upiecz w piekarniku na złoty kolor. Tak przygotowana zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino smakuje przepysznie.
Tutaj znajdziesz przepis na puszysty krem z pieczonych warzyw à la pomidorowa oraz zupę pomidorową z serem.
Przeczytaj także porady o najlepszych zupach kremach na odchudzanie.