Zupa krem z porów i wina
Wystarczy zaledwie pół godziny, żeby wyczarować kulinarne cuda. Do ich przygotowania nie są potrzebne wyjątkowe umiejętności.
Sposób przygotowania:
1. W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone pory (zostaw łyżkę do dekoracji) i duś około 5 minut. Całość oprósz mąką, polej winem, 3 szklankami wody oraz śmietaną. Zagotuj, wlej bulion i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania wrzuć ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksuj.
2. Filety z kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanej oliwie.
3. Gotową zupę przelej do miseczek. Na wierzch wrzuć, plasterki pora i podsmażone piersi z kurczaka. Podawaj z kawałkami bagietki zapieczonej z masełkiem czosnkowym.
Zobacz także: