Reklama

Zupa paprykowa

Czerwona, zielona, żółta – wszystkie pyszne i zdrowe. Teraz papryki są najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe.

Składniki

  • 4 papryki
  • litr bulionu
  • cebula
  • 3 pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • po pół puszki czerwonej fasoli i kukurydzy
  • 1/2 awokado
  • oliwa
  • łyżeczka mielonej papryki
  • sól i pieprz
  • natka
  • chili

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie. Wsyp pokrojoną paprykę i pomidory (bez skórki). Duś 20 minut.

2. Dopraw i dodaj bulion. Gotuj bez przykrycia ok. 30 minut. Zmiksuj. Dołóż fasolę i kukurydzę.

3. Na talerzach posyp zupę natką i dodaj pokrojone awokado.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy