Reklama

Zupa taco z mięsem mielonym i nachosami

Gęsta, aromatyczna zupa meksykańska z nachosami i mięsem mielonym.

Składniki

  • 500 g mielonej wołowiny
  • mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1,5 l bulionu
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka krojonych pomidorów
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • łyżka chili w proszku
  • 2 łyżeczki kminku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • sól, pieprz

Składniki dodatkowe

  • nachos
  • cheddar do posypania

Sposób przygotowania:

 W dużym garnku smażymy mieloną wołowinę, posiekany czosnek i cebulę, około 6 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki. Przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 15 minut, a następnie kolejne 15 minut bez przykrycia. Podajemy z wybranymi dodatkami. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy