Zupa taco z mięsem mielonym i nachosami
Gęsta, aromatyczna zupa meksykańska z nachosami i mięsem mielonym.

Składniki
- 500 g mielonej wołowiny
- mała cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1,5 l bulionu
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- puszka krojonych pomidorów
- 300 ml passaty pomidorowej
- łyżka chili w proszku
- 2 łyżeczki kminku
- łyżeczka suszonego oregano
- sól, pieprz
dodatkowe
- nachos
- cheddar do posypania
Sposób przygotowania:
W dużym garnku smażymy mieloną wołowinę, posiekany czosnek i cebulę, około 6 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki. Przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 15 minut, a następnie kolejne 15 minut bez przykrycia. Podajemy z wybranymi dodatkami. Smacznego!