Zupa z fasolką i wołowiną
Smaczna zupa.
Składniki
- cebula
- kawałek imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- łyżka przyprawy curry
- 1 l bulionu
- 3 marchewki
- 30 dag wołowiny
- 25 dag pasteryzowanej ciecierzycy
- 15 dag fasolki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Obierz cebulę, imbir i czosnek. Cebulę i imbir pokrój na drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż kawałki wołowiny. Dodaj cebulę, imbir, czosnek i duś, aż mięso będzie miękkie. Wsyp curry i wlej bulion. Zagotuj.
Marchew umyj, drobno pokrój i dołóż do zupy. Gotuj powoli przez 15 minut. Ciecierzycę odcedź na sitku i wrzuć do garnka razem z fasolką szparagową. Gotuj przez 15 minut.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw.
Zupę możesz podawać z ryżem.
Zobacz także: