Reklama

Zupa z fasolki szparagowej

Smakowita zupa pełna witamin i wyśmienitych warzyw.

Składniki

  • 2 l bulionu
  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • pół pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

W dużym garnku rozpuszczamy masło. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, Czekamy, aż się zarumieni. Dodajemy fasolkę oraz marchew. Całość smażymy przez 4 minuty. Wlewamy bulion i gotujemy do miękkości jarzyn, około 25 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową zupę nalewamy do miseczek. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: Fasolka szparagowa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy