Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Zupa z wigilijnego suszu
Zupa z wigilijnego suszumateriały prasowe

Składniki

  • suszone owoce - jak na kompot
  • 2 laski cynamonu
  • kilka goździków
  • cukier trzcinowy do smaku
  • sok z cytryny

do podania

  • makaron łazanki

Przepis pochodzi z 351. odcinka programu "Ewa gotuje".

"Ewa gotuje": Zupa z suszuPolsat

Sposób przygotowania:

Susz namoczyć. Wraz z wodą przełożyć do garnka. W razie potrzeby uzupełnić płyn. Wrzucić cynamon i goździki. Przykryć i gotować do miękkości. Owoce i przyprawy przełożyć do miski. Wywar posłodzić. Dodać sok z cytryny. Można zagęścić zasmażką. Podawać z makaronem.

Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas