Reklama

Zupełnie nowa sałatka z tuńczykiem

Składniki

  • 2 garście mieszanki sałat
  • słoiczek tuńczyka w oleju
  • filiżanka bobu
  • ugotowanego i obranego
  • por
  • cytryna
  • 2 ugotowane na twardo jajka

1. Sałatę umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rozłóż ja na talerzu i posyp pokrojonym w plasterki porem.

2. Następnie wymieszaj z cząstkami odsączonego tuńczyka i przekrojonymi na pół jajkami. Całość posyp solą oraz pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i odstaw, aby składniki się przegryzły. 

3. Podawaj z podpieczonym pieczywem.

Zobacz także:


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: przepisy | sałatka | tuńczyk | bób
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy