Żydowski przysmak z pszennego ciasta. Cebularz podbija sieć

Cebularze
Cebularzemateriały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 150 ml wody
  • 180 g ziaren komosy ryżowej, namoczonej 24 godziny wcześniej lub przynajmniej przez 8 godzin
  • 100 g płatków owsianych lub mąki owsianej – u mnie płatki
  • 85 g mąki ziemniaczanej
  • 30 g masła klarowanego
  • 1 jajko + 1 jajko do smarowania wierzchu
  • 1 opakowanie suchych drożdży (8 g) + 50 ml ciepłej wody i 1 łyżeczka cukru kokosowego lub innego słodzidła (oprócz ksylitolu i stewii)
  • 1 łyżeczka soli

dodatkowe

  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki maku
  • 2–3 łyżki oleju lub oliwy
  • ½ łyżeczki soli
Okładka książki "Chleb bezglutenowy i inne wypieki"
Okładka książki "Chleb bezglutenowy i inne wypieki"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?