Reklama

Reklama

Arbuzowy sorbet – jedz bez wyrzutów sumienia

Deser na słoneczny dzień, który można jeść bez wyrzutów sumienia? Arbuzowy sorbet – tak brzmi prawidłowa odpowiedź. Ten chłodny przysmak jest nie tylko pyszny i niskokaloryczny, ale i prosty w przygotowaniu. Czego chcieć więcej?

Składniki

  • Jeden dojrzały arbuz
  • Dwie łyżeczki cukru pudru
  • Pół szklanki wody

Wodę podgrzej, rozpuść w niej cukier, a następie odstaw roztwór do wystudzenia.

Miąższ arbuza pokrój, wyjmij z niego pestki, rozdrobnij według uznania.

Rozdrobniony miąższ połącz z  syropem, całość wlej do foremek.

Lody wstaw do zamrażalnika. Powinny być gotowe po trzech godzinach.

Jeśli nie liczysz kalorii zbyt skrupulatnie, a od sorbetów wolisz lody o mlecznym smaku, wodę możesz zastąpić słodką śmietanką.

***

Zobacz również:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL