Cukinia marynowana

Składniki
- pół pęczka koperek
- 2 szt. ząbek czosnku
- 1 łyżeczka kolendra
- czerwona cebula
- 500 g mała cukinia
- sól
- 150 g brązowy cukier
- 1 łyżeczka gorczyca biała
- 500 ml ocet jabłkowy
- szczypta kurkuma
- papryczka chilli
3-4 osób
Cukinię pokrój na cienkie plastry, ułóż na sicie i posyp solą. Cebulę pokrój w plasterki i umieść w misce z zimną wodą. Czosnek pokrój w plasterki. Chili w cienkie krążki. Przyprawy upraż na patelni bez tłuszczu. Ocet, cukier, kurkumę i przyprawy zagotuj (gotuj, aż cukier się rozpuści). Cebulę wyjmij z wody. Cukinię, cebulę, czosnek, chili, koperek umieścić w słoiku, zalej lekko ostudzoną zalewą. Zakręcić.