Reklama

Makaron ze smażoną dynią

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • kilka gałązek majeranku do dekoracji
  • pół opakowania dowolny makaron
  • 2 ząbki czosnek
  • 2 łyżeczki siekany majeranek
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki masło
  • 0,3 kg dynia bez skóry i pestek
  • 4 łyżki tarty parmezan

Czosnek przecisnąć przez praskę. Dynię pokroić w kostkę i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle, dusić na wolnym ogniu aż zacznie mięknąć, doprawić solą i pieprzem.

W tym samym czasie ugotować makaron w osolonym wrzątku al dente. Do smażonej dyni dodać czosnek, oprószyć majerankiem i połączyć z gorącym makaronem, przemieszać.

Podawać posypane tartym parmezanem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy