Reklama

Reklama

Sałatka z polędwiczką

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1 opakowanie mieszane sałaty
  • 3 łyżki olej
  • 1 łyżka ostra musztarda
  • 10 sztuk pomidorki koktajlowe
  • 5 dag parmezan
  • polędwiczka wieprzowa
  • 1 łyżka sos sojowy
  • 10 sztuk bardzo świeże średnie pieczarki

Składniki Sos

  • 6 łyżek oliwa
  • 1 łyżka sos sojowy
  • pieprz
  • 1 łyżka sok z cytryny

W misce wymieszać musztardę z sosem sojowym, włożyć mięso i obtoczyć je w marynacie, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju lecz na małym ogniu na złoto. Mięso odstawić, aby lekko przestygło.

Pieczarki oczyścić delikatnie, pokroić w cienkie plasterki, umyte pomidorki przekroić na pół. Do sporej salaterki wsypać opakowanie sałaty, dołożyć pomidorki oraz pieczarki. Mięso pokroić w cienkie plasterki i dołożyć do miski. Wszystkie składniki sosu wymieszać, polać sałatkę. Parmezan pokroić na cienkie wiórki, dodać do sałatki. Przy pomocy sałatkowych łyżek wszystko razem delikatnie połączyć.

Reklama

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy