Reklama

Reklama

Śledzie z fasolką

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 4 sztuki marynowane grzybki
  • 2 sztuki solone filety śledziowe
  • pół szklanki majonez
  • 2 sztuki jajko
  • 2 sztuki korniszony
  • jabłko
  • cukier
  • 1 szklanka drobna fasolka
  • sól, pieprz

Dobrze wymoczone śledzie odfiletować i pokroić w kostkę. Jeden filet odłożyć do dekoracji. Jabłko pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, połączyć z pokrojonym śledziem i ugotowaną fasolką.

Drobno pokrojone grzybki, korniszony i ugotowane jajko dodać do śledzi, polać majonezem, doprawić cukrem, solą i pieprzem, wymieszać, ochłodzić. Przed podaniem udekorować cząstkami jajka i odłożonym filetem.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje