Reklama

Śledzie z fasolką

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • marynowane grzybki, 4 sztuki
  • solone filety śledziowe, 2 sztuki
  • pół szklanki majonezu
  • 2 jajka
  • 2 korniszony
  • jabłko
  • cukier
  • 1 szklanka drobnej fasolki
  • sól, pieprz

Dobrze wymoczone śledzie odfiletować i pokroić w kostkę. Jeden filet odłożyć do dekoracji. Jabłko pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, połączyć z pokrojonym śledziem i ugotowaną fasolką.

Drobno pokrojone grzybki, korniszony i ugotowane jajko dodać do śledzi, polać majonezem, doprawić cukrem, solą i pieprzem, wymieszać, ochłodzić. Przed podaniem udekorować cząstkami jajka i odłożonym filetem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy