Reklama

Gulaszowa z boczkiem i groszkiem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • słodka mielona papryka
  • włoszczyzna
  • 30 dag wędzony boczek
  • przecier pomidorowy
  • groszek konserwowy
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 sztuki cebula
  • 1 kg wołowina z kością lub antrykot
  • sól, pieprz
  • czerwona papryka

Wołowinę z obraną i pokrojoną włoszczyzną gotować 40 minut. Dodać: pokrojone w kostkę ziemniaki i cebulę, pokrojoną paprykę, usmażony boczek. Wszystko gotować ok. 15 minut. Dodać koncentrat pomidorowy oraz groszek konserwowy.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy