"Kipi kasza"

Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga gotowaniezpasja.pl, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali aż 100 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli głównej.

Okładka książki "Kipi kasza”
Okładka książki "Kipi kasza”materiały prasowe
Okładka książki "Kipi kasza”
Okładka książki "Kipi kasza”materiały prasowe

Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej - wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie propozycje posiłków zilustrowane są wysmakowanymi, autorskimi zdjęciami.

Blisko trzy czwarte przepisów to propozycje bezmięsne, a prawie połowa to dania niezawierające glutenu - z książki skorzystają więc wegetarianie i osoby poszukujące nowych pomysłów na bezglutenowe posiłki. Zaskocz znajomych kaszotto, dzieci - zdrowymi jaglanymi burgerami, a na deser podaj smakowite muffinki gryczano-amarantusowe.

Paweł Łukasik - pasjonat gotowania, z wykształcenia technolog żywienia. Odpowiada za część merytoryczną, przygotowanie dań oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji.

Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat Ogólnopolskiego Konkursu dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć zamieszczonych w książce.

"Kipi kasza" Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz, Wydawnictwo Samo Sedno.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas