"Kulinarne opowieści" Dominiki Wójciak

Wybierz się w podróż do świata aromatycznych przypraw, kulinarnych poszukiwań i domowych wypieków- książka zwyciężczyni programu MasterChef.

książka
książkamateriały prasowe
Okładka książki "Kulinarne opowieści" Dominiki Wójciak
Okładka książki "Kulinarne opowieści" Dominiki Wójciakmateriały prasowe

Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, prezentuje 84 przepisy na pyszne dania, słodkie i wytrawne, które przygotujesz z dostępnych produktów. Z pasją opowiada o dalekich wyprawach, ukochanym Podhalu, dzieciństwie na wsi i zaskakujących kompozycjach smaków. Czytając ten wyjątkowy kulinarny pamiętnik, poczujesz zapach prażonego kuminu i porannej owsianki, przekonasz się, że każda potrawa ma swoją historię.

Dowiedz się, jak przygotować pyszny śmietankowy twaróg albo czym poczęstować niespodziewanych gości. Wypróbuj przepis na sernik dyniowy, placuszki jaglane i kurczaka w pomidorowym curry. Odkryj tajemnicę przyrządzania karmelizowanej marchewki i słodkiej pieczonej papryki.

Moja kuchnia to kuchnia otwarta. Na każdą porę roku, na cztery strony świata, na tradycję i prostotę, na lokalne produkty, na jeszcze nieznane, wyszukane połączenia. Lecz przede wszystkim jest kuchnią otwartą dla ludzi. Serdecznie do niej zapraszam - Dominika Wójciak.

Dominika Wójciak - autorka bloga Kulinarne Bezdroża. Z zawodu geodeta, z zamiłowania gotująca podróżniczka. Potrafi przejść nawet dwieście kilometrów himalajskimi szlakami, kosztując po drodze lokalnych smakołyków. Zbiera kulinarne doświadczenia i gromadzi egzotyczne przyprawy. Swoje rodzinne Podhale uważa za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas