ŚWIĄTECZNY PRZEDMIOT KULINARNEGO POŻĄDANIA 2016!

"Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI“ to przełomowa książka kulinarna - 39 życiorysów Restauratorów, prawie 100 sekretnych przepisów i więcej niż 250 pięknych zdjęć na ponad 300 stronach w twardej oprawie. Ze wstępem Macieja Nowaka o historii polskich Restauracji!

.
.materiały prasowe
Najlepsze przepisy
Najlepsze przepisymateriały prasowe

Polska scena restauracyjna rozkwitła. W ciągu zaledwie dwóch lat w Festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week  wzięło udział prawie ćwierć miliona gości i ponad 500 restauracji w ponad 20 polskich miastach. Festiwal na trwałe wpisał się już w życie towarzyskie i kulinarne kraju. Nadszedł więc czas na pierwszą taką publikację z  - dotąd owianymi tajemnicą -  przepisami najlepszych polskich kuchni i ich twórców. To nie tylko pierwszy tak szeroki dostęp do sekretów flagowych dań najlepszych restauracji, ale także pierwszy tak rozbudowany portret polskiego restauratorstwa. Książka, obok przepisów, zawiera bowiem także 39 wyjątkowych biografii restauratorów.

"Najlepsze PRZEPISY Najlepszych RESTAURACJI" to zaproszenie do zamkniętego dotąd świata. Książka odkrywa przed czytelnikiem kulinarne tajemnice najlepszych polskich restauracji i prowadzi go za zamknięte dla publiczności drzwi kuchni. W tym pięknie wydanym albumie szefowie kuchni nie tylko pokazują swoją pracę, ale też dzielą się niepublikowanymi dotąd przepisami na flagowe dania. Restauratorzy natomiast zdradzają tajemnice gościnności, która przynosi im sukces i sławę. To zbiór przepisów, rad, wskazówek i anegdot, okraszony pięknymi zdjęciami i inspirującym wstępem Macieja Nowaka.

W tym premierowym wydaniu każdy znajdzie coś dla siebie. To niebanalny i użyteczny prezent dla każdego, kto interesuje się kuchnią, kulinarnymi podróżami, smakami, aromatami, zapachami. Artystyczna jakość publikacji sprawia do tego, że książka będzie ozdobą każdej polskiej kuchni. Dostępna już teraz na restaurantweek.pl!

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas