Trzy pory dnia

Przepisy i wspomnienia rodzeństwa Tyszkiewiczów.

"Trzy pory dnia" Krzysztofa Tyszkiewicza
"Trzy pory dnia" Krzysztofa TyszkiewiczaStyl.pl/materiały prasowe
"Trzy pory dnia" Krzysztofa Tyszkiewicza
"Trzy pory dnia" Krzysztofa TyszkiewiczaStyl.pl/materiały prasowe

Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł "Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy się cały szereg opowieści z minionych lat. Smaki i zapachy wywołują wzruszenie i niezliczone wspomnienia z dawnych czasów. Krzysztof i Beata Tyszkiewiczowie przybliżają na kartach książki swoje spotkania, które zawsze łączyły się z dobrym jedzeniem, rozmowami i wspólnym spędzaniem czasu w radosnym miejscu.

"Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza" to również zbiór przepisów przeznaczonych nie tylko dla dorosłych, ale również dla dzieci i młodzieży. Prostota i łatwość wykonania potraw jest naczelną zasadą tego zbioru receptur i kulinarnych gawęd rodzeństwa. Krzysztof Tyszkiewicz udowadnia, że gotowanie wcale nie jest trudne, jest natomiast sztuką, która potrafi dać wiele radości również w XXI wieku.

Krzysztof Tyszkiewicz urodził się w Warszawie 21 października 1942. Jest operatorem filmowym, reżyserem, fotografem. Uczęszczał do Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi, Ecole du Louvre w Paryżu i Hornsey College of Art w Londynie. W 1993 roku założył firmę GWT Film-TV. Producent i reżyser programów kulinarnych i kulturalnych, laureat wielu nagród. Mieszka w Hamburgu. Uwielbia gotować, jeść i pić.

Krzysztof Tyszkiewicz
 "Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza"
Wydawnictwo G+J
Premiera 6 listopada 2013

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas