Reklama

Chrupiące kulki ryżowe

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • owoce sezonowe
  • 20 dag ryż
  • 2 łyżki masło
  • sos waniliowy
  • 4 łyżki ziarna sezamu
  • sól, pieprz
  • jajko
  • sos czekoladowy
  • 15 dag mielony biały ser
  • cukier

Na rozgrzanym maśle lekko uprażyć ryż i zalać 2 szklankami wody, osolić i ugotować. Do ostudzonego ryżu dodać jajko, biały ser i doprawić cukrem i dokładnie wymieszać.

Z masy ryżowej formować kulki i obtaczać w ziarnie sezamowym, smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Podawać z owocami i sosami.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy