Reklama

Warsztaty Cucinare Bene

Miłośnicy prawdziwej, włoskiej kuchni jeszcze przez kilka miesięcy mają szansę zgłębiać jej tajniki podczas odbywających się cyklicznie warsztatów prowadzonych przez Bartka Kiezuna, znanego jako Krakowski Makaroniarz. Warsztaty odbywają się w Katowicach, Krakowie i Warszawie, a wolne miejsca znikają niczym ciepłe, słodkie, sycylijskie bułeczki.

Miłość do Włoch i pasja do gotowania po włosku to dwie rzeczy, które już po paru chwilach można powiedzieć o prowadzącym warsztaty Bartku. Do tego dochodzą wielkie umiejętności kulinarne i rzadko spotykana zdolność do barwnego, a przy tym konkretnego  przekazywania kulinarnej wiedzy. Już sam sposób opowiadania o przygotowywanych potrawach, ich historii i pochodzeniu powoduje wrażenie uczestniczenia w swoistym kulinarnym misterium. Precyzyjnie podane przepisy, skrupulatna demonstracja i czujny nadzór nad uczestnikami podczas przygotowywania kolejnych dań sprawiają, że podczas warsztatów każdy - nawet zupełny laik - czuje się jak doskonały kucharz. Bez względu na długość kulinarnego stażu wszystkich uczestników łączy tutaj doskonała zabawa i wspólny stół, przy którym zajadają przygotowane przez siebie specjały.

Reklama

Podczas warsztatów przygotowywane są zawsze trzy dania i deser. Pochodzą z różnych części Włoch, a każde z nich ma swoją wyjątkową historię - są bowiem autentycznymi wspomnieniami barwnych podróży i fascynujących spotkań. Podczas warsztatów Bartkowi pomaga zgrana ekipa, która dba o dostępność produktów, czystość naczyń i stanowisk. Przy każdym stanowisku pracują po 4 osoby, które dzielą się poszczególnymi obowiązkami, by  w efekcie uzyskać swoje małe kulinarne arcydzieła.

Wszystko przygotowywane jest na bazie doskonałych jakościowo produktów, bo jak wiadomo włoska kuchnia to nie przepych, ale prostota zaklęta w doskonałych, lokalnych produktach.  Cztery godziny mijają zdecydowanie za szybko. A że wspólne gotowanie i rozmowy przy stole zbliżają jak mało co, uczestnicy chętnie zostają przy nim dłużej, by delektować się i rozmawiać już nie tylko o jedzeniu.

Warsztaty z Krakowskim Makaroniarzem to świetna okazja do spędzenia czasu w gronie prawdziwych entuzjastów i  miłośników gotowania, doskonały pomysł na nietuzinkowe spotkanie z przyjaciółmi czy kulinarną podróż we dwoje. Informacji na temat warsztatów Cucinare Bene szukajcie na Facebooku. Najbliższe warsztaty odbędą się 18 marca w Krakowie.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy