Reklama
Dieta dla mocnych włosów

Dieta wzmacniająca włosy

Wypadanie włosów to skutek wyczerpania organizmu, częstego na progu wiosny.

Przyczyną są m.in. niedobory niektórych pierwiastków. By ograniczyć utratę włosów i wzmocnić je, warto wzbogacić menu o produkty bogate w ważne dla włosów mikroelementy.

1. Siarka
Budulec włosów. Zawierają ją jajka, brokuły, zielony groszek, orzeszki ziemne. Na ich bazie możesz przyrządzać pasty do kanapek. Warto też jeść surówki z rzepy.

2. Miedź i cynk
Zapobiegają łamaniu się włosów. Bogate w miedź są słonecznik, soja i orzechy laskowe, zaś dobre źródła cynku to ryby, groch, sezam, zarodki i otręby pszenne.

Reklama

3. Mangan
Zapobiega przetłuszczaniu się i nadmiernemu przesuszaniu skóry głowy. Znajdziesz go w borówkach, burakach i jagodach, ale także w bananach i marchewce.

4. Magnez
Chroni przed łysieniem, które coraz częściej dotyka także kobiety. Znajdziesz go przede wszystkim w szpinaku i innych zielonych warzywach oraz orzechach włoskich.

Więcej porad:

Gładkie stopy bez tarki. Prosty krem za mniej niż złotówkę!

Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta

Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: włosy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy