Tu spotykają się najlepsze śródziemnomorskie smaki. Co warto zjeść na Cyprze?

Cypryjskie smaki idealnie trafiają w polskie gusta
Cypryjskie smaki idealnie trafiają w polskie gustaIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Sery halloumi i anari

Grillowany ser halloumi w Tochni Tavern
Grillowany ser halloumi w Tochni TavernIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Ser anari z miodem i cynamonem oraz z syropem z karobu
Ser anari z miodem i cynamonem oraz z syropem z karobuIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Pomidory zapiekane z serem feta w Tochni Tavern
Pomidory zapiekane z serem feta w Tochni TavernIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Cypryjskie meze

Sałatki i dipy w Tochni Tavern
Sałatki i dipy w Tochni TavernIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Kolokithokeftedes, kotleciki z cukinii
Kolokithokeftedes, kotleciki z cukinii Izabela GrelowskaINTERIA.PL
Filo z serowym nadzieniem
Filo z serowym nadzieniemIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Dania główne. To był dopiero początek!

Bakłażany zapiekane z papryką
Bakłażany zapiekane z paprykąIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Stifado
StifadoIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Ryby i owoce morza. Będzie pysznie!

Taramas, dip z ikrą ma lekko różowy kolor
Taramas, dip z ikrą ma lekko różowy kolorIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Meze w rybnej tawernie Zephyros w Larnace
Meze w rybnej tawernie Zephyros w LarnaceIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Ryby w restauracji Zephyros w Larnace
Ryby w restauracji Zephyros w LarnaceIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Słodycze i desery

Mahlepi, Commandaria, ciasto ravani
Mahlepi, Commandaria, ciasto ravaniIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Karob. Niedoceniany cypryjski przysmak

Cypryjska oliwa

Izabela GrelowskaINTERIA.PL
W Ktima Erotokritos można nie tylko degustować oliwę i nabyć produkty, ale też dowiedzieć się więcej o procesie produkcji
W Ktima Erotokritos można nie tylko degustować oliwę i nabyć produkty, ale też dowiedzieć się więcej o procesie produkcjiIzabela GrelowskaINTERIA.PL

Na winnym szlaku

W winnicy Ktima Christoudia można nie tylko degustować wina, ale też poznać proces ich produkcji. Tu mozna też zobaczyć, jak powstają słynne soushoukos i nabyć różne lokalne produkty
W winnicy Ktima Christoudia można nie tylko degustować wina, ale też poznać proces ich produkcji. Tu mozna też zobaczyć, jak powstają słynne soushoukos i nabyć różne lokalne produktyIzabela GrelowskaINTERIA.PL
Jak wiedeńskie kiełbaski jednoczą ludzi© 2024 Associated Press
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?