Reklama

Słone ciasteczka do barszczu

Idealne na Wigilię.

Składniki

  • 100 g margaryny lub masła
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko (żółtko do ciasta, białko do smarowania)
  • 1 łyżeczka soli
  • ok. 2 szklanek mąki
  • sezam
  • czarnuszka

Przygotowanie:

Masło w temperaturze pokojowej połącz z oliwą z oliwek, jogurtem i żółtkiem. Osobno wymieszaj suche składniki. Dodawaj je stopniowo do płynnych, zagniatając ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy i wykrawaj foremką gwiazdki. Posmaruj ciasto białkiem, posyp sezamem i czarnuszką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do zrumienienia ciasteczek.

Zobacz także:


Show
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy