Reklama
Wielkanocne inspiracje

Ryba faszerowana

Z kuchni rosyjskiej.

Składniki:

Wypatroszony karp (1,8-2 kg)

800 g sandacza

800 g cebuli

200 ml śmietana 18 %

3 jajka

300 g słonych krakersów

30 ml oliwy

Sól, pieprz

Podsmaż cebulę na lekki brąz.

Oddziel skórę z karpia. Usuń ości. Pokrój filety na średniej wielkości kawałki.  Namocz krakersy w śmietanie.  Zmiksuj rybę, krakersy, cebulę. Wymieszaj. Dodaj białka ubite na sztywną pianę.  Dobrze dopraw. Faszeruj skórę z karpia i zawiń w natłuszczoną folię. Piecz 1,5 godziny w 160 st. C.

Reklama

Podawaj na zimni z chrzanem i musztardą.


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy