Reklama

Reklama

Przykryj śledzia pierzynką. Goście będą pod wrażeniem

Warstwowa sałatka podawana na zimno coraz częściej gości na polskich stołach.

Warstwowa sałatka podawana na zimno coraz częściej gości na polskich stołach.


Czas przyrządzenia: 1
Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 płaty śledziowe
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 buraki
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • majonez
  • pieprz

Przygotowanie:

Wymoczone przez kilka godzin śledzie osusz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Ziemniaki i marchew dokładnie wyszoruj i przełóż do garnka.

Zalej wodą i gotuj do miękkości. Buraki umyj i ugotuj w osobnym garnku. Obierz ugotowane na twardo jajka.  Zetrzyj je, podobnie jak warzywa, na tarce o dużych oczkach. Możesz też wszystkie te składniki pokroić w kosteczkę.

W salaterce ułóż warstwami: śledzie, oprószoną pieprzem marchew, majonez, ziemniaki, cebulę, znów warstwę majonezu, buraczki, a na końcu jajka. Wstaw potrawę na dłuższą chwilę do lodówki do "przegryzienia się" smaków.  

Zobacz także:

Reklama

Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy