Wielkanocne tradycje na świecie. Tak jedzą w Hiszpanii

W Hiszpani mieszają się wpływy wielu kultur
W Hiszpani mieszają się wpływy wielu kultur123RF/PICSEL

Mona de Pascua - przepis

  •     100 g mąki tortowej
  •     100 ml letniej wody
  •     3,5 g suchych drożdży
  •     500 g mąki tortowej
  •     160 g cukru
  •     85 ml oliwy extra vergine
  •     3 jajka zerówki
  •     15 ml wody pomarańczowej
  •     3,5 g suchych drożdży
  •     skórka starta z cytryny
  •     szczypta soli
  •     zaczyn
  •     40 g cukru
  •     łyżeczka wody pomarańczowej
  •     3 jajka zerówki
  •     rozkłócone jajko zerówka
Torrijas - przekąska podawana tradycyjnie w Wielkim Tygodniu
Torrijas - przekąska podawana tradycyjnie w Wielkim TygodniuBartek Kieżunmateriały prasowe

Torrijas - przepis

  •     8 kromek mony
  •     500 ml mleka
  •     skórka ścięta z pomarańczy
  •     laska cynamonu
  •     60 g cukru
  •     2 jajka zerówki
  •     30 ml oliwa extra vergine do smażenia
  •     30 g masła do smażenia
Okładka książki Bartka Kieżuna "Hiszpania do zjedzenia"
Okładka książki Bartka Kieżuna "Hiszpania do zjedzenia"materiały prasowe
Wielkanocne przyprawy. Mają wyjątkowy smak oraz korzystny wpływ na zdrowieInteria.tv
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?