Z czerstwej bułki

Jeśli zostały nam bułki, których nikt w domu nie chce zjeść, nie marnujmy ich.

Sprawdź, co mozna zrobić z podeschniętym chlebem
Sprawdź, co mozna zrobić z podeschniętym chlebem123RF/PICSEL

Wykorzystajmy na jeden z poniższych sposobów.

1. Przekrójmy, z dolnej części wydrążmy miąższ. Wbijmy jajko. Posypmy ziołami, posólmy i popieprzmy. Wsadźmy do piekarnika, pieczmy 20 min. w 180°C. Podajmy na śniadanie.

2. Pokrójmy w paski i dosuszmy w piekarniku w 180°C. Zmielmy w młynku do mięsa, przesypmy przez sitko. Bułka tarta gotowa.

3. Suchą bułką, pocierając, doczyścimy zamszowe buty.

Więcej w serwisie:

Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas