3 naturalne maseczki z warzyw

Oto 3 przepisy na najskuteczniejsze maseczki warzywne, które poprawią wygląd twojej twarzy.

Naturalne maseczki z warzyw
Naturalne maseczki z warzyw 123RF/PICSEL
Ogórek oczyszcza
Ogórek oczyszcza123RF/PICSEL

Maseczka z ogórka

Najwięcej substancji czyszczących znajduje się bezpośrednio pod skórką. Dlatego też zaraz po obraniu, należy jego skórki nałożyć bezpośrednio na oczyszczoną twarz. Można twarz przykryć wilgotnym płatkiem gazy.

Pozostawić maseczkę na około 20 minut, a potem nie zmywać twarzy. Maseczka działa odżywczo, odświeżająco i wygładzająco; a także lekko wybielająco.

Kaczka po pekińskuStyl.pl
Marchew wygładza
Marchew wygładza123RF/PICSEL

Maseczka z marchwi

Dwie młode starte marchewki miesza się z łyżką mąki ziemniaczanej i jednym żółtkiem, po czym na 20 minut nakłada się na umytą twarz. Zmywa się ją najpierw gorącą, a potem zimną wodą. Również działa odżywczo, odświeżająco i wygładzająco: może nadać skórze odcień opalenizny.

Kaczka wędzona w liściach zielonej herbatyStyl.pl
Kiszona kapusta pomaga cerze pozostać matową
Kiszona kapusta pomaga cerze pozostać matową123RF/PICSEL

Maseczka z kwaszonej kapusty

Dziesięć dag kapusty nakłada się na twarz omijając okolice oczu. Po 15-20 minutach usuwa się kapustę i opłukuje twarz zimną wodą. Działa odżywczo i odświeżająco. Skórze tłustej nadaje matowość, leczy spierzchniętą i popękaną.

Krewetki z trawą cytrynowąStyl.pl
MWMedia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas