3 naturalne maseczki z warzyw
Oto 3 przepisy na najskuteczniejsze maseczki warzywne, które poprawią wygląd twojej twarzy.
Maseczka z ogórka
Najwięcej substancji czyszczących znajduje się bezpośrednio pod skórką. Dlatego też zaraz po obraniu, należy jego skórki nałożyć bezpośrednio na oczyszczoną twarz. Można twarz przykryć wilgotnym płatkiem gazy.
Pozostawić maseczkę na około 20 minut, a potem nie zmywać twarzy. Maseczka działa odżywczo, odświeżająco i wygładzająco; a także lekko wybielająco.
Maseczka z marchwi
Dwie młode starte marchewki miesza się z łyżką mąki ziemniaczanej i jednym żółtkiem, po czym na 20 minut nakłada się na umytą twarz. Zmywa się ją najpierw gorącą, a potem zimną wodą. Również działa odżywczo, odświeżająco i wygładzająco: może nadać skórze odcień opalenizny.
Maseczka z kwaszonej kapusty
Dziesięć dag kapusty nakłada się na twarz omijając okolice oczu. Po 15-20 minutach usuwa się kapustę i opłukuje twarz zimną wodą. Działa odżywczo i odświeżająco. Skórze tłustej nadaje matowość, leczy spierzchniętą i popękaną.