Czekolada show
Nowy sezon, nowy kolor na głowie. Tej wiosny na topie są lśniące brązy, mówi Leszek Czajka.
Krótkie czy długie, w tym sezonie włosy muszą błyszczeć. Ponieważ padające na nie światło najlepiej widać na ciemnych kolorach, znów powróciła hossa na brązy.
W palecie barw królują gorzka czekolada, mocca, orzech i czarne trufle. By uzyskać perfekcyjny blask, najlepiej włosy wygładzić lub ułożyć je w delikatne fale. Zanim jednak zdecydujesz się na zmianę, dobrze przyjrzyj się swojej cerze. Jeśli ma lekko różowy odcień, zrezygnuj z chłodnych brązów.
Przy wyborze koloru musisz też wziąć pod uwagę swój naturalny odcień włosów i zbytnio się od niego nie oddalać. Tak jak Juliette Binoche czy Christy Turlington, których włosy wyglądają bardzo naturalnie, chociaż są regularnie poddawane koloryzacji.
PANI 3/2012