Dekorujemy stół wielkanocny
Wystarczy kilka drobnych trików, by stół wyglądał odświętnie i wiosennie nawet w najskromniejszych warunkach.
Bukiet świeżych kwiatów lub gałązek wierzbowych, kolorowe jajeczka z tworzywa czy styropianu, pisanki lub wydmuszki oraz piękne nakrycia na stół przyniosą prawdziwy powiew wiosny.
I te kolory! Pastelowe róże, turkusy, soczyste żółcie i zielenie idealnie wpiszą się w wielkanocny klimat.
- Do szerokiego wazonu wstaw mniejsze naczynie z wodą do kwiatów. Przestrzeń między nimi wypełnij kolorowymi jajkami, a do wody włóż kwiaty.
- Na małym stole wystarczy jeden element ozdobny, np. przewiązanie serwetek i sztućców kolorową wstążką. Włóż pod spód kwiat lub gałązkę wierzby
- Bawełna, len, koronka to na stole powiew natury i tradycji. Jeśli lubisz proste formy, zamiast kolorowych wzorów użyj lnianych serwet i przewiąż je zwykłym sznurkiem jutowym.
Zobacz również: