Karkówka w ziołach

Na patelni po smażeniu cebuli i mięsa zostaje dużo aromatu, z którego żal nie skorzystać. Wlej na patelnię wino, zagotuj, zamieszaj, by zebrać wszystkie smaki z dna, przelej do formy.
Na patelni po smażeniu cebuli i mięsa zostaje dużo aromatu, z którego żal nie skorzystać. Wlej na patelnię wino, zagotuj, zamieszaj, by zebrać wszystkie smaki z dna, przelej do formy.123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg karkówki
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka majeranku
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz
Renata Przemyk apeluje o pomoc Styl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?