Warzywa w trosce o piękno
Jedzenie poszczególnych warzyw i owoców pozwoli nam zaopatrzyć organizm w niezbędne składniki i tym samym uporać się z niektórymi problemami natury kosmetycznej.
Nieciekawy koloryt skóry - wskazane jest w takim wypadu systematyczne spożywanie marchwi, warzyw i owoców o pomarańczowym i ciemnozielonym kolorze (zawierają one beta-karoten).
Wypryski i krostki - pomoże rzeżucha (bogata w witaminę C, B, PP i E oraz chrom, jod, żelazo, siarkę, wapń i białko). Możemy dodawać ją do sałatek, zup i kanapek.
Starzenie się skóry, niedotlenienie, przebarwienia skóry pojawiające się u starszych osób - wskazane jest jedzenie orzechów, kiełków pszenicy, brzoskwiń i pełnoziarnistego chleba (zawierają witaminę E).
Cellulit - w jego pozbyciu się pomoże nam kiszona kapusta (odtruwa organizm, wzmacnia tkankę łączną, usuwając z niej nadmiar wody).
Szara, zmęczona, pozbawiona blasku cera - z tym problemem poradzi sobie pietruszka, cytrusy, brokuły, papryka, truskawki i czarna porzeczka (zawierają witaminy C i E).
Popękane naczynka krwionośne - funkcjonowanie układu krwionośnego wspomagają maliny, truskawki, porzeczki i poziomki. Podnoszą odporność i elastyczność ścianek naczyń krwionośnych.
Nadmiernie wysuszona skóra z pogrubionym naskórkiem - pomoże nam systematyczne spożywanie czerwonych i ciemno-zielonych owoców i warzyw.
Więcej w serwisie: