Wyciskarki do soków to wciąż nowość
Wyciskarki do soków pojawiły się na polskim rynku przed dwoma laty jednak wciąż znaczna część społeczeństwa nie jest świadoma ich istnienia.
Lata badań i eksperymentów sprawiły, że obecnie produkowane urządzenia nie mają nic wspólnego z dawnymi sokowirówkami. Są wykonane z zaawansowanych technologicznie materiałów (takich jak ULTEM czy Tritan), a wyciskane przez nie soki są gęste, pożywne i zawierają wszystkie niezbędne witaminy, enzymy i mikroelementy. Z kolei soki z tradycyjnej sokowirówki są przejrzyste, rozwarstwione, spienione i w zasadzie beż żadnych wartości odżywczych. Dzieje się tak dlatego, ponieważ na wirującej z dużą prędkością tarczy ściernej powstaje wysoka temperatura a witaminy i enzymy ulegają zniszczeniu już w temperaturze 46 stopni Celsjusza.
Wyciskarki Kuvings pracują bardzo cicho, są ponad dwukrotnie wydajniejsze, czyści się je w bardzo łatwy sposób i, co najważniejsze, możemy przygotowywać soki praktycznie ze wszystkich owoców i warzyw. To bardzo istotna różnica ponieważ w sokowirówce nie jesteśmy w stanie otrzymać soku np. z liści, naci itp. Przy użyciu wyciskarki Kuvings B6000 nie mamy takich problemów. Z powodzeniem możemy wyciskać natkę pietruszki, liście szpinaku, pokrzywy czy kapusty jednocześnie mieszając je z innymi składnikami.
Wyciskarka Kuvings B6000
Warto zaznaczyć, że model B6000 Whole Juicer jest przełomowym urządzeniem ponieważ jako jedyny na rynku posiada szeroki otwór wlotowy przez który możemy wrzucać całe owoce i warzywa bez konieczności krojenia a jedynie po uprzednim umyciu. Jest to ukłon w stronę konsumentów, którzy cenią sobie wygodę użytkowania.