Kuracje świeżym chrzanem

article cover
123RF/PICSEL

Kuracje świeżym chrzanem

Kompres Trzycentymerowy kawałek chrzanu obierz i zetrzyj na tarce. Tatarak roztłucz w moździerzu. Połącz składniki. Rozłóż na gazie. Przykładaj kompres raz dziennie na ok. 20 minut przez 3–4 dni. Źródło: Rewia
Kompres Trzycentymerowy kawałek chrzanu obierz i zetrzyj na tarce. Tatarak roztłucz w moździerzu. Połącz składniki. Rozłóż na gazie. Przykładaj kompres raz dziennie na ok. 20 minut przez 3–4 dni. Źródło: Rewia 123RF/PICSEL
Codziennie wstrząsaj słojem. Przecedź i używaj nalewki do nacierania bolącego stawu.
Codziennie wstrząsaj słojem. Przecedź i używaj nalewki do nacierania bolącego stawu.123RF/PICSEL
Dodaj starty chrzan, wymieszaj. Grubą warstwę masy rozprowadź na gazie i przyłóż do bolącego stawu na godzinę. Potem spłucz skórę wodą.
Dodaj starty chrzan, wymieszaj. Grubą warstwę masy rozprowadź na gazie i przyłóż do bolącego stawu na godzinę. Potem spłucz skórę wodą. 123RF/PICSEL
Woda Chrzanowa Łyżkę świeżo utartego chrzanu zalej szklanką przegotowanej, przestudzonej wody.
Woda Chrzanowa Łyżkę świeżo utartego chrzanu zalej szklanką przegotowanej, przestudzonej wody. 123RF/PICSEL
Okład Zetrzyj na tarce świeże korzeń chrzanu. Wymieszaj po 1/4 szklanki mąki, soli i octu (najlepiej jabłkowego), jak na ciasto.
Okład Zetrzyj na tarce świeże korzeń chrzanu. Wymieszaj po 1/4 szklanki mąki, soli i octu (najlepiej jabłkowego), jak na ciasto. 123RF/PICSEL
Odstaw na kilka godzin, przecedź przez gazę. Bolące miejsca nacieraj 2–4 dziennie, aż poczujesz ulgę.
Odstaw na kilka godzin, przecedź przez gazę. Bolące miejsca nacieraj 2–4 dziennie, aż poczujesz ulgę. 123RF/PICSEL
Nalewka Do litrowego słoja włóż 6 łyżek startego korzenia. Zalej 1/2 litra wódki 40 proc. Zakręć i przechowuj w ciepłym miejscu przez tydzień.
Nalewka Do litrowego słoja włóż 6 łyżek startego korzenia. Zalej 1/2 litra wódki 40 proc. Zakręć i przechowuj w ciepłym miejscu przez tydzień. 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?