Ten męczący kaszel

Wrzuć na noc do słoika 10 ząbków czosnku, zalej szklanką oliwy.  Jedz czosnek po łyżce na czczo
Wrzuć na noc do słoika 10 ząbków czosnku, zalej szklanką oliwy. Jedz czosnek po łyżce na czczo123RF/PICSEL

Wykorzystaj produkty, które masz w kuchni

  • Do szklanki wody dodaj 2 łyżeczki octu jabłkowego. Pij, gdy kaszel zacznie cię dusić.
  • Surowego buraka obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj 4 łyżki cukru i odstaw na dobę w ciepłe miejsce. Przecedzony napój pij 2 razy dziennie po łyżce. Zamiast buraka może być cebula.
  • Łyżkę tymianku zalej 1/3 litra zimnej wody. Gotuj na małym ogniu przez 10 min. Zostaw do ostygnięcia pod przykryciem. Pij 3 razy dziennie z 2 łyżkami miodu. Zamiast tymianku użyć możesz też nasion babki lancetowatej.
  • Łyżeczkę siemienia lnianego zalej 1 szklanką mleka i zagotuj. Po przestudzeniu dodaj łyżkę miodu. Pij, gdy napój jest jeszcze ciepły, najlepiej 2 razy dziennie.
  • Do łyżki miodu lub soku owocowego dodaj 10 kropli olejku pichtowego (kupisz w zielarni). Zażywaj raz dziennie.
  • Wrzuć na noc do słoika 10 rozgniecionych ząbków czosnku, zalej szklanką oliwy. Rano odcedź (oliwę zużyj w kuchni), a czosnek jedz po łyżce na czczo.
  • Pokrój 5 rzodkiewek, zalej 5 łyżkami miodu. Odstaw na 4 godziny. Powstały syrop pij po łyżeczce wedle potrzeby.

By lepiej oddychać

Reumatyzm - choroba młodych i starszychNewseria Lifestyle/informacja prasowa
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?