ZDROWIE | Czwartek, 12 marca 2020 (13:16)
Na przełomie zimy i wiosny nasza odporność często jest osłabiona. Co robić, by zadbać o swoje zdrowie?
1 / 6
1. Miód manuka Może uchronić cię przed infekcjami wirusowymi, bakteryjnymi i grzybiczymi. Dzięki dużej zawartości methylglyoxalu (MGO ) zwalcza drobnoustroje chorobotwórcze równie skutecznie jak antybiotyk, ale nie osłabia odporności. Przeciwnie - wzmacnia ją i wspiera organizm w zmaganiach z chorobą. Miód manuka stosuj profilaktycznie, aby uniknąć zakażeń, a także wtedy, gdy infekcja już cię dopadnie. Zapobiegawczo wystarczy produkt o niższym stężeniu methylglyoxalu, czyli MGO 100+ lub MGO 250+. W czasie choroby wybierz wyższe stężenie - MGO 400+ albo MGO 550+. Taki miód wesprze układ immunologiczny, ale także złagodzi objawy przeziębienia - zmniejszy ból gardła, mięśni, głowy. Jedz dwie-trzy łyżeczki miodu manuka dziennie, minimum 20 minut przed posiłkiem.
Źródło: 123RF/PICSEL