3 kroki do pozbycia się tłuszczu z potraw
Domowe triki nie tylko dla odchudzających się.
1. Do gotującej się zupy wlej surowe białko jajka, a ono gotując się, wchłonie tłuszcz. Po kilku minutach wyjmij je łyżką cedzakową i wyrzuć.
2. Do gotującego się rosołu włóż kilka kostek lodu zawiniętych w gazę, a ochłodzony tłuszcz przylgnie do gazy.
3. Aby odtłuścić usmażoną potrawę, np. mięso lub placki, połóż na nich papierowy ręcznik albo liść sałaty, by wchłonęły część tłuszczu. W razie potrzeby możesz to powtórzyć kilka razy.
Więcej w serwisie:
Gładkie stopy bez tarki. Prosty krem za mniej niż złotówkę!
Skórka od banana wybieli zęby lepiej niż najdroższa pasta
Jak dbać o storczyki, aby kwitły przez wiele lat?