Reklama

Ananas w cieście francuskim

Przepis na idealną słodką przekąskę lub drugie śniadanie do pracy- domowe bułeczki z ananasem w cieście francuskim.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 100 g serka mascarpone
  • 2 łyżeczki budyniu śmietankowego w proszku
  • puszka ananasów
  • białko jajka

Sposób przygotowania:

1. Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Serek waniliowy mieszamy z mascarpone i łyżeczką budyniu. 

2. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na prostokąty. Na jedną połowę nakładamy serek i ananasy, a w drugiej robimy nacięcia (jak na zdjęciu). 

3. Sklejamy obie połówki ciasta i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka smarujemy białkiem. 

4. Pieczemy w temperaturze 200°C ok. 12 minut, aż ciasto się zarumieni.

Zobacz także:

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy