Awanturka z wędzonym karpiem
Przygotuj się na małą awanturkę! Bez obaw, chodzi o pyszną pastę twarogową z wędzonym karpiem i gruszką w karmelu. To połączenie jest istnym rajem dla podniebienia.
Przepis pochodzi z 342. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Wymieszać z kawałkami ryby. Dorzucić drobno posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Wymieszać.
Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać miód. Wrzucić pokrojoną gruszkę. Wymieszać. Podlać winem i dusić tak długo, aż odparuje. Odstawić do wystudzenia.
Chleb pokroić. Na kromki nałożyć awanturkę. Udekorować karmelizowaną gruszką oraz szczypiorkiem.