Bakłażan na pikantnie z kaszą bulgur i mięsem

Możesz dodać mniej przypraw, aby danie nie było zbyt pikantne
Możesz dodać mniej przypraw, aby danie nie było zbyt pikantne123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • 7 gałązek kolendry
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 10 łyżek oleju
  • 4 bakłażany
  • 150 g kaszy bulgur
  • 50 g migdałów ze skórką
  • 1 mała czerwona cebula
  • 5 gałązek mięty
  • 500 g mielonego mięsa, najlepiej jagnięcego
  • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
4
Do tego dania możesz także użyć innej, wybranej przez siebie kaszy
Do tego dania możesz także użyć innej, wybranej przez siebie kaszy123RF/PICSEL
Borys Szyc: Teatr czy filmStyl.pl