Banany w cieście
Pyszny i bardzo prosty deser.

Składniki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- wiórki czekoladowe
- 1 szklanka bitej śmietany
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- olej do smażenia
- wiórki kokosowe
- pół szklanki mąki ziemniaczanej
- szklanka mąki pszennej
- 4 banany
3-4 osób
Przygotowanie:
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i taką ilość wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 5 minut.
Banany obrać, przekroić wzdłuż, obtoczyć w cieście. Smażyć je na gorącym oleju na brązowy kolor.
Udekorować je bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Można podać także z lodami.
Zobacz także: