Reklama

Batoniki kokosowe

Słodka przekąska, ale w zdrowej wersji? Polecamy przepis na domowe batoniki kokosowe.

Składniki

  • 8 łyżek wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka jagód goji
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • ½ tabliczki czekolady gorzkiej 70% kakao

Przepis pochodzi z 328. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Wiórki wsypać do miski. Dodać zmielone siemię oraz imbir. Wlać ekstrakt waniliowy i syrop z agawy. Dorzucić jagody goji. Dodać olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zawinąć tak, by powstało "cygaro". Schłodzić w zamrażarce (kilka godzin).

Pokroić w krążki. Usunąć folię. Zanurzyć w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej. Ułożyć na kratce, by czekolada zastygła (pod kratką warto umieścić papier do pieczenia).

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy