Reklama

Batoniki typu bounty

Składniki

  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 40 dag słodzonego mleka skondensowanego
  • 30 dag gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Wiórki kokosowe wymieszaj z mlekiem skondensowanym, żeby uzyskać gęstą pastę. Przykryj miskę folią spożywczą i schłodź w lodówce, aż zastygnie i zrobi się elastyczna.

Dłonie zwilż ciepłą wodą i uformuj kokosowe nadzienie w długi prostokąt. Nożem wyrównaj brzegi i pokrój prostokąt na batony. Rozłóż je na talerzu przykrytym papierem do pieczenia i wstaw na godzinę do lodówki.

W tym czasie 25 dag czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Odstaw do lekkiego przestudzenia, a potem przelej ją na talerz.

Reklama

Batony wyjmij z lodówki i zanurzaj je kolejno w czekoladzie. Ułóż je na kratce umieszczonej nad talerzem i wstaw na 10 minut do lodówki.

Rozpuść resztę czekolady. Polej nią wierzch batonów, kiedy stwardnieją. Odstaw swoje bounty ostatni raz do stężenia i rozkoszuj się ich tropikalnym smakiem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy