Bezowy tort z dwoma kremami

Bezowy tort z dwoma kremami1
Bezowy tort z dwoma kremami1123RF/PICSEL

Składniki

na blaty bezowe

  • 6 białek
  • 30 dag cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 7 dag płatków migdałowych
  • sól

na krem czekoladowy

  • 10 dag białej czekolady
  • 250 ml kremówki
  • 25 dag serka mascarpone
  • 1 fix do śmietany

na krem śmietankowy

  • 25 dag mascarpone
  • 200 ml kremówki
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?