Bigos w chlebie

Bigos dojrzewa z czasem, powinno się więc ugotować go na 2 dni przed podaniem i przez następne dni co dzień go odgrzewać (zagotować) – a potem trzymać w chłodzie.
Bigos dojrzewa z czasem, powinno się więc ugotować go na 2 dni przed podaniem i przez następne dni co dzień go odgrzewać (zagotować) – a potem trzymać w chłodzie.123RF/PICSEL

Składniki

  • po 1 kg kapusty kiszonej i słodkiej
  • 80 dag łopatki
  • 50 dag kiełbasy
  • po 20 dag suszonych grzybów i śliwek
  • 2 małe koncentraty pomidorowe
  • po 2 łyżki oleju, keczupu, musztardy i powideł śliwkowych
  • okrągły bochenek chleba
  • ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty
Pierogi z kapustąStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?